TIETOA YHDISTYKSESTÄ

Yhdistys

Löytöeläimet ry on Joensuussa 12.1.2020 perustettu yhdistys. Sen tarkoituksena on edistää löytöeläinten kodinsaantia ja edistää eläinten hyvinvointia ja terveyttä. Yhdistys kerää varoja löytökissojen leikkauttamiseen ja muihin eläinlääkäri kustannuksiin. Yhdistys etsii uusia koteja ja sijaiskoteja, jotta löytökissat pääsevät heti 15 päivän säilytyksen jälkeen uuteen kotiin. Yhdistys tiedottaa löytöeläinlaista, jotta ihmiset tietävät, miksi löytöeläimiä lopetetaan ja kuinka tämä määrä voidaan pitää mahdollisimman alhaisena.

Löytöeläimet

Suurimmalla osalla löytökoiria on omistaja, joka hakee hänet pian kotiin. Kissoilla taas on asia toisinpäin, niille harvoin löytyy omistaja. Lemmikit käytetään eläinlääkärillä, jossa leikataan, sirutetaan, rokotetaan, madotetaan ja saavat loishäädön.

Löytökissoille on Karsikon lemmikkihotellissa omat pienet häkit. Häkkien pienen koon takia on kissojen muutettava, kun 15 päivää päättyy. Karsikon lemmikkihotellissa ei ole tarpeeksi suurta kissahuonetta, joten kissoille täytyy löytää uusi koti pian. Emme halua lopettaa kissoja vaan mahdollistaa heille uuden elämän.

Sijaiskoti

Kun kunnan vastuu löytöeläimestä päättyy, etsii Löytöeläimet ry eläimelle uuden kodin. Joskus, varsinkin jos kyseessä arka tai villiintynyt kissa, on vaikea löytää sopiva koti niin nopeasti. Siksi etsimme jatkuvaan sijaiskoteja. Siten ehkäisemme eläimen lopettamisen.

Haluatko sinä antaa eläimelle väliaikaisen kodin, josta hän saa kaikessa rauhassa etsiä uuden kodin?
Sijaiskotitoiminta on vapaaehtoistyötä. Annat eläimelle kodin siihen asti, kunnes eläin löytää lopullisen kodin. Eläin tarvitsee rauhallisen tilan, jossa voi totutella elämään ihmisten (ja muiden eläinten) kanssa. Siellä hän saa yksilöllistä ja hellää hoitoa ja huolenpitoa. Päivität jatkuvasti eläimen päiväkirjaa, joten mahdolliset uudet omistajat tietävät jo paljon uudesta lemmikistä.
Jos haluat antaa löytöeläimelle kodin tai sijaiskodin niin ota yhteyttä

Hintoja

Header Col 1
Header Col 2
Kissat
85€ - 195€
Koirat
450€ -

Kotia etsivät

Löytöeläimet ry

Nappi, uuden kodin etsijä

Nappi pääsi elokuun ajaksi sijaiskotiin, josta hänet voi tavata.

Nappi on rauhallinen, ystävällinen ja sisäsiisti.

 

Rambo ja ET

ET, harmaaraita on noin 3-vuotias poikakissa. Rambo, harmaa valkoinen poikakissa on noin 5 vuotta. Välitetään vain yhdessä.

Jos pystyt auttamaan,

soita 040 596 1991

******************************************************************************

Lemmikkejä voi käydä katsomassa Karsikossa, Värttinäpolku 4, joka päivä 8-12 ja 15-19.

Muut yhdistykset / uutta kotia etsivät

 

Fürge ja Folti, Unkarin rescue-koirat

Koirista kiinnostuneet voivat tulla katsomaan koiria sovitusti ajanvarauksella. Kaksikko joutui kodittomaksi, kun omistaja kuoli. Ovat 6 vuotias narttu ja 4 vuotias uros.
Viikon perusteella olen iloisesti yllättynyt. Kokemuksia:
- kumpikaan ei hauku
- kumpikin sietänyt terveellä tavalla paukahduksia, ääniä, imuria, autoja ym. Varovaisuutta ja valppautta, mutta ei haukuta eikä ajeta takaa.
- vieraiden kanssa ystävällisiä
- kun ei kiinnitä huomiota, väistyyvät jopa ruokapöydän äärestä
- eivät ole ruoasta vihaisia (tosin hotkiivat ja totuteltu ruoan odotteluun, jotta eivät olisi yli-innokkaita ruokaa antaessa). Makusen erittäin varovainen ottaminen kämmeneltä tai jopa sormista. Tavaroihin eivät koske, ellei syötävää
- yleisesti ottaen sisätiloissa yhdessä oltaessa ovat erittäin seurallisia (tykkäävät olla sohvallakin vieressä), helppoja olla, seuraavat tosin koko ajan mutta uskoisin tämän liittyvän heidän energisyyteen ja haluun olla lähellä
- autossa ovat ja odottavat muuten nätisti, mutta jos rajoittaa autossa olemisen paikkaa, täytyy sitä varten tehdä vankat estot
- terveen oloisia psyykkisesti ja fyysisesti. Ei ole oksentaneet, vatsa toimii päivittäin ja uloste on terveen näköinen.
****
- Kynnenleikkuu vaatii oveluutta ja malttia
- Nousevat pöydille kun heidän ruoka valmistuu ja aukaisevat ovet
- Hihnassa olo vaatii voimia. Toisia koiria väisteltävä, koska lähtevät kuin ohjukset, mutta eivät vihaisen oloisia. Pitelemättömyyden takia täytyy suunnitella ulkoilu. Parasta peruskävelyn lisäksi aidatulla alueella, koska haluavat keskenään leikkiä (sisällä ei hilluta). Kun ei mikään "vietti vie" hihnassa, niin käytös menettelee. Omille teilleen varmasti mielellään lähtisivät jos pääsisivät, eli erityistä järjestelyä vaatii, että ei ota riskiä irti pääsemisestä, kun on tuota massaakin ja voimaa paljon.

Palkkaaminen kehuilla ja nameilla toimii. Ei tarvitse käskyttää kuin pöydille ja oville nousemisesta ja vetämisestä. En suosittelisi pitkän ajan poissaoloon, varmaa on että jäljet jää.

Ehdottomasti tottuneet toisiinsa, nukkuvat lähekkäin, seuraavat toisiaan. Fürge nuolee Foltin huulipieltä ja Folti pitää Fürgea korkealla. Heillä on keskinäinen rauha taattu, ei minkäänlaista epäselvyyttä yhteiselossa ❤️

JOS LEMMIKKISI KATOAA?

Miten toimia?

Katso Kadonneet ja löytyneet lemmikit Pohjois-Karjalan alueelta tai soita meille.